Proeverijen in samenwerking met Wijnkelder van ’t Huys

 

Met vrienden, familie of collega’s een middag of avond heerlijke bieren, wijnen of whiskies proeven In Groningen? Wijnkelder van ‘t Huys organiseert in samenwerking met Hotel Schimmelpenninck Huys leuke, ontspannen en vooral lekkere proeverijen om meer te weten te komen over de wereld van bier, wijn of whisky.

Na een korte introductie over de verschillende smaken zullen we in een ontspannen sfeer een vijftal bieren, wijnen of whisky’s proeven. Op deze manier leert u verschillende soorten uit verschillende gebieden herkennen en ontdekt u welke bier, wijn of whisky u het best past.
De proeverij vindt plaats in de Wijnkelder van ‘t Huys onder Hotel Schimmelpenninck Huys.
Het thema van de proeverij wordt in onderling overleg bepaald. Naast een introductieproeverij is het ook mogelijk een meer specifieke proeverij te organiseren met thema’s naar soorten, herkomstgebied of land of bier/spijs, wijn/spijs of whisky/spijs combinaties.
Na de proeverij verplaatst het gezelschap zich naar Brasserie SPH van Hotel Schimmelpenninck Huys voor een culinair driegangendiner. Chef kok Wilco Aardema heeft de menu’s met zorg samengesteld, gebruik makend van alleen de meest verse ingrediënten, zo mogelijk uit de regio. Uiteraard is het mogelijk het menu aan te passen aan uw specifieke wensen, uit te breiden met extra gangen of te laten plaatsvinden in de historische binnentuin (bij mooi en droog weer) of in de besloten ‘private dining’ omgeving van de Barokzaal.

Biermenu:
Zacht gegaard runderstaartstuk met biercrème, Groninger droge worst en friséesla
***
Varkenslende gemarineerd in kaneel
Met gebakken bloemkool, rode biet en rösti en een jus van Grunn bier
***
Sabayon van Radler met kriekbierijs en een amandelolijfolietaart

Wijnmenu:
Boerderijkip gemarineerd in witte wijn en honing
Met gepofte aardappel en luchtige Huysgemaakte mayonaise
***
Kalfsribeye
Met gekonfijte aardappel, doperwten mousseline en een jus van rode wijn
***
Rood fruit in een wittewijngelei met chocoladeroomijs, mint en een krokante kletskop

Whiskymenu:
Terrine van lamsbout
Met een salade van Groninger spelt, pistache en een schuim van whisky
***
Gegrilde ossenhaas met een paddenstoelen duxelle en truffelaardappel
Met een saus van Ierse whisky
***
Appeltaart met frisse sorbet van appel en whisky

 

Informatie:
De proeverijen zijn te organiseren vanaf 8 personen.
Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen.
Complete bierproeverij inclusief diner vanaf € 39,50 per persoon
Complete wijn- of whiskyproeverij inclusief diner vanaf € 49,50 per persoon
Neem voor meer informatie contact op met 06 – 27 49 70 63